logo

SYKKELTUR

Pyreneene og Vallespirdalen er et eldorado for syklister av alle kategorier enten det er på asfalt eller utenfor. Våre sykkelturer har utgangspunkt fra Ceret på terrengsykler. Vi legger vekt på å unngå trafikkerte veier. Utbudet av rolige grus/asfalt veier er tilnærmet uendelig. Sykkelturene foregår gjennom vinmarker, forbi Slott og Maser, drikkepause ved kapeller, gjennom et utall idylliske katalonske landsbyer.

På en sykkelferie med Fem Støvler vil du oppleve Vallespirdalens sjarm av småsteder og Katalanske landsbyer gjennom et nydelig kulturlandskap på en rolig og miljømessige måte. Dette er bak de store turistattraksjonene, hvor vi på rolige landeveier sykler gjennom landsbyer med rike tradisjoner. Vi tar oss tid til å stoppe i landsbyer og setter oss ned i skyggen av rådhuset eller kirken eller den lokale kafeen med en kald Perrier.

Våre sykkelturer vil alltid sørge for at vi kommer bort fra trafikkerte hovedveier og inn på stille landeveier. Vi legger vekt på sykling i et terreng som burde være overkommelig å sykle i for folk flest.

Personlig utstyr: Hjelm, hansker, vannflaske, sykkelklær etter årstid og behov.

Fem Støvler har et rimelig utvalg av terrengsykler av god standard til fri disposisjon for deltagere på sykkelturer. I den grad behovet for sykler er større enn tilgjengelig utvalg vil det måtte leies in lokalt.


Her er noen få eksempler på sykkelturer i Vallespirdalen:

Har du spørsmål angående personlig utstyr, sykler eller hvor krevende turene våre er? Spør oss om hva som helst!

Oms – Taillet, (2t 45m, 42km, 1100m elevasjon)

Fin tur på litt grus men hovedsakelig asfalterte småveier. Laveste punkt 111m etter etter nærmere 9km. Topp punktet 603m nåes rett etter passering av Taillet ved 27,5km. Høydemetrene (1100m) er virkelig fint fordelt, ingen krevende klatring. Avsluttes med 10km fin utforkjøring med nydelig utsyn i dalen ned til elven, Le Tech. Det er mange muligheter for forlengelse eller forkortelse av turen.

Saint Marsal via Passa, 6-april-2015 (4t 05m, 75km, 2000m elevasjon)

Fin tur på litt grus men hovedsakelig asfalterte småveier. Laveste punkt etter 94m etter nærmere 14km. Topp punktet 775m nåes rett etter passering av Prunet-et-Belpuig ved 47km. Høydemetrene (2000m) er virkelig fint fordelt, ingen krevende klatring. Turen passerer gjennom en rekke Katalanske landsbyer som Saint-Jean-Pla-de-Corts(116m), Passa(120m), llauro(320m), Oms(500m), Calmeilles(490m), Prunet-et-Belpuig(680m), Saint Marsal(650m), Taulis(550m). Avsluttes med nærmere 20km fin flyt utforkjøring med nydelig utsyn i dalen ned til elven, Le Tech som krysses etter 70km.

Vives, 16-mai-2015 (1t 20m, 26km, 450m elevasjon)

En veldig fin kort tur uten de store strabaser som går på litt grus men hovedsakelig asfalterte småveier. Turen går gjennom et utall kirsebær og vin gårer og passerer Chateau d’Aubiry både til og fra. Laveste punkt etter 111m etter nærmere 9km. Topp punktet 234m nåes etter nærmere 13km.

Fontefrede- Las Illias, 15-mai-2015 (2t 45m, 41km, 1850m elevasjon)

Denne hører nok til blant de tyngre med en ganske brutal start som krever 850 høydemetre over de første 12km. Høyeste punkt, Fontefrede (1030m) nåes etter 11,5km. Fontefrede er også et populært utgangspunkt for fotturer i grenseområdet Frankrike/Spania. Laveste punkt på turen er i Maureillas (117m) etter 35,5km. Helt klart en tung start allikevel er høydemetrene påfallende jevnt fordelt og det er egentlig aldri noen spesielt bratte partier. Fine flyt utforkjøringer ned til Las Illas (540m) som nåes etter 24km.