logo

KLATRING

Våre klatreturer tar utgangspunkt i moderne sportsklatring slik den ble utviklet i Frankrike på 1970 tallet – med pre-boltede ruter. Din klatreferie vil bestå av klatring på kalksteinsklipper med pre-boltede klatre ruter som jevnlig blir oppgradert av lokale krefter, når og hvis det er påkrevet.

Disse områdene i Sør-Frankrike byr på glimrende muligheter for sportsklatring hele året. Det er spesielt hyggelig at kvalitet og kvantitet er høy, også for klatreruter av vanskelighetsgrad 4, 5 og 6. Det er lett tilgjengelige lune og varme klippevegger i vinterhalvåret og tilsvarende rikelig med ruter i skyggen om sommeren. En kort biltur fra Ceret tar oss til nabobyene Tautavel og Vingrau hvor vi finner de beste klatre «craggene» i området. Det er vår oppriktige målsetting å legge til rette for at deltagerne skal kunne få klatre betydelige mengder på sitt ambisjonsnivå inkludert led klatring om det er ønskelig.

Mer enn 15 års klatreerfaring i denne delen av Frankrike gjør oss i stand til å plukke ut et rikholdig utvalg av klatre ruter basert på dine preferanser og i forhold til årstid, vær og vind.

Personlig utstyr: Klatresko, sele, taubrems med skrukarabin, hjelm, klær etter årstid og behov. Skal man lede må man i tillegg ha sikringsslynge med skrukarabin samt en fri skrukarabin. Dvs. totalt 3 skrukarabiner.

Har du spørsmål angående personlig utstyr, årstider, temperaturer eller vanskelighetsgrader? Spør oss om hva som helst!

Tautavel

Tautavel

Tautavel byr på fantastisk klatring hele året. Dalføret (gorge) Gouleyrous strekker seg mer enn en kilometer med fine kalksteinsklipper på begge sider av elven. I bunnen renner le Verdoubles som bare venter på å avkjøle varme klatrere i sommermånedene.

Tautavel er mer enn Gouleyrous feltet og byr på flere andre klippeområder med gode klatre muligheter.

Vingrau

Vingrau

Vingrau består av flere kilometer sammenhengende klippeformasjoner med flere hundre ruter. Klatrehistorien startet tidlig på syttitallet som et treningsfelt for syd franske klatrere som skulle forberede seg til å klatre i Alpene. Klippene i Vingrau byr på nydelig utsyn mot vinmarkene i Tautavel og Vingrau. Klippene er solvendte på ettermiddagen noe som innebærer at det er best å klatre her utenfor sommermånedene.

L’Alzine

L’Alzine

Nydelig klatrefelt med et rikholdig utvalg av ruter. Perfekt i vinterhalvåret og litt for varmt i juni, juli og august.

Ønsker du klatrekurs eller et fint treningssted besøk Holmen klatresenter i Asker