logo

FOTTUR

Mulighetene for fotturer er nærmest ubegrensede; umiddelbare turmål langs kysten, i kulturlandskapet i lavlandet eller fjellturer i Pyreneene.

Pyreneene er paradis for alle som liker fjellferie. Været er stabilt med mye sol som gir tørre gode stier, temperaturer er behagelige over 2 000 meter. Det er beitende hester og kuer på frodige gressletter i høyder opp mot 2 600 meter. Nettverket av stier er svært variert som muliggjør toppturer, ryggturer eller mer tradisjonell trekking. Dette lar seg arrangere som dagstur med utgangspunkt i Ceret og for noen av turene man kan til og med rekke et kveldsbad i Middelhavet om man ønsker det.

I hovedsak legges det opp til dagsturer med avreise og retur Ceret samme dag. Fotturer i fjellet over flere dager med overnatting på herberger, kan også arrangeres.

Personlig utstyr: Støvler, sol-hatt, vindjakke, klær ihht. årstid.☀ Sommermånedene
Sommermånedene egner seg fint for fjellturer i høyfjellet i Pyreneene. I kystområdene er det ofte en fin bris fra Middelhavet, som muliggjør moderate turer. Det er rikelig med alternativer for dagsturer med utgangspunkt i Vallespirdalen og Ceret, Vallter2000 i Spania og massif du Canigou for å nevne noen.

❆ Utenfor sommermånedene
Man må påregne litt snø i høyfjellet i Pyreneene i perioden november-mars og fotturene må således planlegges nøye. Det er fremdeles rikelig med muligheter for fotturer i lavereliggende områder, med start i Ceret eller via en kort biltur ut til Middelhavet.


Her er noen få eksempler på fotturer som viser litt av mulighetene og bredden i utvalget:

Har du spørsmål angående personlig utstyr, kaldt, varmt, hvor krevende turene våre er? Spør oss om hva som helst!

Tour de Mir, 24-desember-2015 (4t 13m, 14km, 1000m elevasjon)

Turen starter i Prats-de-Mollo (760m) etter en liten times biltur innover i Vallespir dalen. Dette er siste by i Frankrike før man kjører inn i Spania. Tårnet (Tour de Mir) nåes etter drøyt 6km på 1533m som også er turens høyeste punkt. Fin tur i vinterhalvåret.

Haut Ceret, 27-desember-2015 (1t 55m, 7km, 250m elevasjon)

Hyggelig tur i nærområdet blant vinmarker, kirsebærtrær og mimosa. Turen kan lett reduseres eller økes i omfang om det er ønskelig.

Pic du Geant (2881m), 23-juli-2015 (5t 50m, 14km, 1100m elevasjon)

Dette er en virkelig flott høyfjellstur i Pyreneene som følger grenseryggen mellom Frankrike og Spania i høyder mellom 2700m og 2900m med retur via GR11 (Grand Route 11). En fin morgentur med bil tar deg til vintersport stedet Vallter2000 i Spania som også benyttes mye i sommermånedene som utgangspunkt for fotturer. Bilen parkeres på 2155m som gjør det hele litt enklere for å komme seg opp i høyden. Turens høyeste punkt Pic du Geant(/Pic de Bastiments) 2881m nåes etter 6km. Etter 7,5km er man på toppen av Pic de Freser (2825m). Her følger denne turen ryggen sørover til man møter GR11. Det er fint mulig å forlenge turen noe og få med seg Pic de L’Infern (2862m) også fortsette videre til man møter GR11. Området har et spesielt rikt dyreliv hvor Izard, Golden-Eagle og Marmot ofte er å se.

Pic de Costabonne(2465m), 5-august-2015 (6t 50m, 16km, 1600m elevasjon)

En flott tur som starter så dypt inn i Vallespirdalen som det er mulig å komme med bil. Det er derfor også nær kilden til elven Le Tech som renner gjennom Ceret og Vallespirdalen. Etter drøyt 4km følger turen grenseryggen mellom Frankrike og Spania i nærmere 5km til man når toppen av Pic de Costabonne/Costabona (2465m) som også er turens høyeste punkt. Dette er en krevende tur spesielt når den gjennomføres i sommervarmen og krever mye vann, minst 3liter pr person.